Over Ashwagandha

Welke soorten ashwagandha zijn er?

Geen reacties

Ashwagandha is een kruid uit de familie van de nachtschade en wordt al eeuwen gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde. Het wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen om te reageren op stress en angst. Ashwagandha is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeder, thee, tincturen, pillen en capsules.

Capsules ashwagandha

Capsules die alleen ashwagandha bevatten, bevatten pure ashwagandha-extracten. Deze kunnen worden gebruikt om de voordelen van ashwagandha te ervaren, maar het extract kan ook andere stoffen bevatten die het effect kunnen beïnvloeden.

KSM-66

KSM-66 is een specifiek soort ashwagandha-extract dat is vervaardigd met een speciaal productieproces. Het bevat hogere concentraties ashwagandha en wordt beschouwd als een zuiverder product. KSM-66 wordt vaak gebruikt in supplementen en is beschikbaar in capsule- of poedervorm.

BioPerine

BioPerine is een merknaam voor piperine, een stof die wordt gewonnen uit zwarte peper. Het wordt vaak toegevoegd aan ashwagandha-supplementen omdat het de opname van de ashwagandha in het lichaam kan verbeteren.

Dosering ashwagandha

Er is geen specifieke aanbevolen dosering voor ashwagandha, maar het is aanbevolen om te starten met een lagere dosis en deze geleidelijk te verhogen. Het is altijd het beste om de dosering te bespreken met een arts of een gekwalificeerd gezondheidswerkers voordat u een nieuw supplement begint te gebruiken.

Tags: Over Ashwagandha

Related Articles

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Charlotte Labee over Ashwagandha